Direktlänk till inlägg 3 mars 2008

Bokfemman vecka 10 - Teman

Av Inga-Lina - 3 mars 2008 20:00

Oj, vilken uppfriskande bokfemma den här veckan! Favoritteman - i Malins fall bilolyckor - eggade verkligen min fantasi. Vilka skumma ämnen och teman letar jag efter i böcker? Det finns så mycket att välja på! Änglar, obesvarad kärlek, karismatiska män... Mitt val föll efter många om och men på temat slutna sällskap - vilket innebär att listan den här gången innehåller en del faktaböcker.


Nina Solomin OK, amen

Chassiderna i New York lever nästan isolerade från sin samtid. Att komma dem inpå livet är inte lätt, men Solomin lyckas med det. Samtidigt är hon själv på jakt efter sina judiska rötter. Fängslande reportage.


Magnus Bärtås, Fredrik Ekman Innanför cirkeln

Innan jag hade läst boken hade jag ingen aning om vilka  till exempel yezidierna var. För att inte tala om damanhurianer. Men nu vet jag och det är jag djupt tacksam över. Boken är lika underhållande som en roman, och lika spännande.


Cecilia Hagen Fredrik och Charlotte

Den svenska överklassen är mer exotisk än både chassider och yezidier tillsammans. Man behöver aldrig gå över ån efter vatten!


Mario Puzo Gudfadern

Ge mig ett erbjudande jag inte kan tacka nej till - boken som filmerna bygger på är en underbar läsning och italiensk maffia i Puzos tappning är ett slutet sällskap jag aldrig tröttnar på.


Norah Vincent Förklädd till man

För den ena halvan av mänskligheten är den andra halvan sannerligen ett slutet sällskap. Vincents bok tog andan ur mig - och nu letar jag med ljus och lykta efter en man som också läst boken och kan tala om för mig ifall det som står där verkligen är sant!



Bokomslag för boken ok, amen   Fredrik och Charlotte Bokomslag:

 
 
Eva

Eva

3 mars 2008 23:38

Nu blev jag nyfiken på N. Vincents bok!

http://www.bakomberget.blogspot.com

 
Bokrecension.se

Bokrecension.se

4 mars 2008 11:43

Hej!

Tack för att du länkar till Bokrecension.se. Som tack får du en länk tillbaks från de sidor hos oss som du länkar till! Du får även gärna använda dig av våra bokbilder om du vill.

Mvh Daniel
Bokrecension.se

http://www.bokrecension.se

 
Ingen bild

Inga-Lina

4 mars 2008 12:03

Tack, Bokrecension.se - det var gulligt! Vi ses nog snart igen!

 
Dora

Dora

4 mars 2008 20:04

Nej jag har inte läst Och vet inte vart, den verkar så hemsk. Men kommer väl att läsa den snart ändå antar jag.
Ok amen gillade jag jättemycket när jag läste den och den sitter fortfarande kvar. Blev nu nyfiken på att läsa Innanför cirkeln. Din bok har jag varit nyfiken på sen jag först såg den. Tror inte att mitt bibliotek köpt in den....än.

http://dorasbokprat.blogspot.com

 
Ingen bild

Inga-Lina

4 mars 2008 22:17

Så kul att få lite påhälsningar från bokfemmekamraterna! Jo, men alla de här böckerna kan jag rekommendera varmt. Man känner sig så klok efteråt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Inga-Lina - 25 januari 2010 21:59

Kära vänner! Från och med nu hittar ni mig på den nya bloggen:   http://ryskabarder.bloggplatsen.se/   Den är rätt hårt nischad,men kul! ...

Av Inga-Lina - 19 januari 2010 13:25

Ett nytt år - ett nytt projekt. Under året kommer jag att medverka i en ny blogg, ett projekt där vi tolkar modern rysk poesi och lägger ut tre-fyra dikter i månaden. Vi kommer att fokusera på främst ryska singer/songwriters men även en del moderna k...

Av Inga-Lina - 31 december 2009 13:15

Det har varit ett turbulent år för mig, med många omvärderingar, många bekymmer och många vägval. En rolig sak som hänt är att jag skaffat en kolonilott, där överraskade jag mig själv rejält. Under andra halvan av året hade jag för första gången på l...

Av Inga-Lina - 22 december 2009 16:07

Vad är det med SVT och deras vurm för manliga genier? Mankell skriver om Ingmar Bergman. Mossigt i överkant. Var är den stora satsningen på Karin Boye? Edit Södergran? Astrind Lindgren, för Guds skull! Ja, jag vet att SVT tog tag i Selma Lagerlöf. Me...

Av Inga-Lina - 18 december 2009 20:52

Kan inte fatta att det är sant. Tre veckor ledigt. För första gången på tre år. Ska försöka smälta det. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards