Direktlänk till inlägg 3 oktober 2008

Brev och trattkantareller

Av Inga-Lina - 3 oktober 2008 12:17

Nu går vi in i hösten, Bokmässan är över, och jag vill hinna fylla frysen med svamp. Bokmässan blev en riktigt glad upplevelse - mitt seminarium om mödrar och döttrar var välbesökt, jag fick signera en massa böcker och blev bjuden på fina middagar och det sista jag såg innan jag somnade på hotellrummet var en stor blombukett som förlaget hade skickat. Kort sagt kände jag mig som en riktig författare, eller snarare som Askungen på bal - de korta stunderna av glamour är ju kanske det som motiverar en under de oändligt ensamma dagarna när man bara skriver och läser, läser och skriver. Väl hemma fick jag två otroligt trevliga läsarbrev - kan inte låta bli att skryta lite.


Jag minns inte att jag någonsin läst en bok som rört sig över ett så brett fält. Det är lätt att tycka om människorna du skriver om, de känns så "mänskliga". Befriande i dessa tider då vi översköljs med shabloner.

Jag har aldrig tänkt på att alla de fasansfulla känslor man tillskriver de som våldtas skulle vara släkt med den sk hederskulturen. Det är tänkvärt. 


Herregud, Inga-Lina, vilken underbar bok! Den är ju så ROLIG!  En riktig höjdare. Det var verkligen länge sedan jag skrattade så mycket, och hög dessutomt, medan jag läste en bok. Började idag och har nu kommit  drygt halvvägs. Kan inte sluta läsa.

... Jag har läst ut Drottningflickan nu. Helt ärligt så är det en av de mest intelligenta romaner jag läst.


Nu hoppas jag bara innerligt att alla som köpt boken på mässan läser den, och tycker till. Det allra bästa är om folk gillar vad jag gjort och rekommenderar boken till sina nära och kära. Men ALLA synpunkter är välkomna - jag är ännu inte en trollkarl, jag är bara en lärling.


I onsdags var jag ute i skogen, men det började störtregna och vi fick fly. Hittade skydd på Sollentuna skytteförenings veranda - tack! På lördag gör vi ett nytt försök, och jag hoppas verkligen på brittsommarväder.

 
 
Ingen bild

Mona

3 oktober 2008 13:44

Härliga Quinna, jag tänkte så på dig... om du var i Göteborg. Nu förvissad glädjer det mig otroligt men väntat. Tänk om jag hade fått vara med dig där.. Du vet väl att överdriven konsumtion av trattkantareller kan ge liknande bieftekter som lömsk flugsvamp (men det var kanske just det du visste)!
Pussar med saknad!

 
Ingen bild

Inga-Lina

3 oktober 2008 15:07

Min kemigudinna! Jag ska inte konsumera dem på en gång;) ska frysa in och avnjuta dem långsamt;) du har helt rätt, man kan inte äta hur mycket svamp som helst för man får ont i njurarna. Vi måste ses!!! Snälla...

 
maria granberg

maria granberg

3 oktober 2008 22:38

Nu har jag läst ut Drottningflickan. Jag tyckte mycket om den. Den har så mycket bottnar och ger så mycket att tänka på. Jag kommer på mig själv att tänka på den när jag gör allt möjligt, står i kö på apoteket etc.
Jag har skrivit om den på min blogg.
Det var väldigt roligt att träffa dig på bokmässan.
Tack än en gång för Drottningflickan.

http://www.alce.bloggagratis.se

 
Linda L

Linda L

3 oktober 2008 23:35

Hm, jasså du är ute i mina svampskogar och springer;-) ... Grattis till nya boken, den kommer snart att dimpa ner i min brevlåda och då ska jag kasta mig över den. Är så nyfiken på att få veta mer om Ludvig. Ha det så gott! Kram Linda

http://snorpanospiggen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Inga-Lina

6 oktober 2008 09:50

Tack, kära vänner! Maria, jag läser "Din syster Elina", har kommit halvvägs. Vilken bra historia! Återkommer när jag läst färdigt:)

Linda! Hej! Hur går det med boken???

 
Ingen bild

maria granberg

6 oktober 2008 10:06

Fick en liten minidiskussion om begreppet lydnad efter att jag skrivit om Drottningflickan på min blogg.
Det var ganska intressant att begreppet lydnad provocerar.

 
Ingen bild

Inga-Lina

6 oktober 2008 10:17

Ja, jag gick in och läste och lämnade en kommentar:)

 
Ingen bild

maxim

6 oktober 2008 11:54

jaja, men var är mitt fri-ex?

 
Ingen bild

Inga-Lina

6 oktober 2008 14:27

Det var ju inte så bra... Nu skäms jag... Springer till posten...

 
Ingen bild

maxim

6 oktober 2008 14:35

spring snabbare - än vinden!

 
Ingen bild

Inga-Lina

6 oktober 2008 20:05

Done! (Per gick till posten:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Inga-Lina - 25 januari 2010 21:59

Kära vänner! Från och med nu hittar ni mig på den nya bloggen:   http://ryskabarder.bloggplatsen.se/   Den är rätt hårt nischad,men kul! ...

Av Inga-Lina - 19 januari 2010 13:25

Ett nytt år - ett nytt projekt. Under året kommer jag att medverka i en ny blogg, ett projekt där vi tolkar modern rysk poesi och lägger ut tre-fyra dikter i månaden. Vi kommer att fokusera på främst ryska singer/songwriters men även en del moderna k...

Av Inga-Lina - 31 december 2009 13:15

Det har varit ett turbulent år för mig, med många omvärderingar, många bekymmer och många vägval. En rolig sak som hänt är att jag skaffat en kolonilott, där överraskade jag mig själv rejält. Under andra halvan av året hade jag för första gången på l...

Av Inga-Lina - 22 december 2009 16:07

Vad är det med SVT och deras vurm för manliga genier? Mankell skriver om Ingmar Bergman. Mossigt i överkant. Var är den stora satsningen på Karin Boye? Edit Södergran? Astrind Lindgren, för Guds skull! Ja, jag vet att SVT tog tag i Selma Lagerlöf. Me...

Av Inga-Lina - 18 december 2009 20:52

Kan inte fatta att det är sant. Tre veckor ledigt. För första gången på tre år. Ska försöka smälta det. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards